Övrigt

Livskvalite är hälsa

2011-07-02 22:06 #0 av: Leffe

Häromdagen gjorde jag en spontan utflykt till Vaxholm. Där åt jag glass och satt i min elrullstol och kollade på båtarna och brudarna.

Började då tänka på vilken skillnad det är nu då jag kommer ut utan att vara beroende av anhöriga eller vänner. Det är verkligen livskvalite att kunna göra saker och ting själv. Man mår bättre både fysiskt och psykiskt.

Tänk vad härligt. Tittade ut på morgonen och konstaterade toppenväder. Tog medicinen och på med kläderna. Ringde efter en rullstolstaxi som kom nästan på en gång. Så var resan till Vaxholm påbörjad. Det är livskvalite det.

I Vaxholm var det bara att rulla till glasskiosken och köpa glass. Sedan fram till vattnet och titta på båtarna i vattnet där solen reflekterade. Varmt och avkopplande. Det är livskvalite det. Jag mådde prima.

Efter en tre fyra timmar beställde jag hemresan. Rullstolstaxin kom efter en stund och jag kom hem. Mådde jättebra. Det är livskvalite det. Att jag nästa dag hade brännande smärta på armar och panna det struntar vi i.

Jag har helt klart konstaterat att livskvalite och hälsa hör ihop.  Färdtjänsten betyder oerhört mycket för många av oss och man vet att förarna har utbildning att ta hand om sina passagerare

Anmäl
2011-07-03 10:47 #1 av: Annelie Sandman

Visst är det fantastiskt att kunna göra något på egen hand, det är som du säger att man både fysiskt och psykiskt mår bättre. Jag har haft lite svårt att acceptera min minikrosser (som heter Knut) och det för att alla frågar så mycket och ibland orkar jag helt enkelt inter dra hela historian så jag har ordnat visit kort med information på. Det är kanske enklara att bo i en större stad där man kanske inte alltid träffar på en massa bekanta. Jag träffar galant ett par tre stycken varje gång jag är ut!

Men idag så är han Knut min bästa vän vi åker in till stan och lite överallt, i fredags var jag in till stadsparken och lyssnade på lunch musik sen mötte gubben upp mig och vi åt på en uterestaurang, hur mysigt som helst. Har ännu inte använt mig av färdtjänst.

Mvh Annelie

 

 

Anmäl
2011-07-03 12:01 #2 av: EvaG

Känslan av frihet och oberoende samt att kunna göra saker och ting spontant tycker jag alla ska ha möjlighet till.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2011-07-04 07:26 #3 av: Maria

Bara ordet Vaxholm osar livskvalitet trots att jag aldrig varit där.Skrattande

Jag har ju varit aningen rörelsehindrad denna vår och sommar så jag har för första gången fått känna på hur det är att vara tvungen att planera.

Det verkar som du hade en underbar dag Leffe.

/Maria

 

Anmäl
2011-07-14 11:43 #4 av: Leffe

Planerar för en liten tripp till den lilla staden Sigtuna. Rulla runt där bland den gamla bebyggelsen och titta

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.