Sjukdomen

Crono five pumpen.

2011-11-21 20:57 #0 av: Annelie Sandman

Vad innebär Remodulinpumpen som är ett led i behandlingen för PAH patienter?

Remoludin pumpen!


Hur enkelt som helst! Liten behändig pump som hänger i ett snöre runt halsen eller sitter runt midjan i ett bälte.

Det sätts fast en liten slang till sprutan som sitter fast i pumpen, den innehåller alltså medicinen. Medicinen leds genom slangen till en liten tunn nål som sätts i bukfettet (som jag brukar föredra att kalla volanger) den hamnar på plats med hjälp av en nål som man själv ska kunna sätta på sig själv. Den är ca 1½ cm lång och super tunn och det känns mindre än att ta ett blodprov. Det fungerar att göra det själv säger jag trots att jag är skraj för allt vad läkarvård heter.

Fördelarna är att medecinering via pumpen gör så att man får en jämn dos dygnet runt. Det har gjort så att jag orkar röra på mig på ett helt annat sätt och att jag inte blir lika anfådd som förut.

Nu kommer då nackdelarna och det är att man blir svullen och röd runt insticksstället, ett område stort som "typ" ett kaffefat. Det uppstår även en viss rörelse smärta och hetta, men jag tror att det är väldigt individuellt. Sen kan jag tycka att det goda tar ut det onda i detta fall.


Ett råd, fundera inte ens, tag emot pumpen med ett leende om eran PAH diagnos har gått så långt att det är dags.

 

FlörtSkrivet av Annelie Sandman 

Anmäl
2011-11-21 22:19 #1 av: Leffe

Mycket intressant

Anmäl
2011-11-25 17:41 #2 av: Maria

Håller med om att det var intessant att läsa.

/Maria

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.