Övrigt

Rädda hjärtat. En app som kan rädda liv!

2013-08-12 13:31 #0 av: medde

Du har väl inte missat att det finns en app som nyligen utkommit för nedladdning till din mobil. Denna app kan bidra till att rädda liv och kanske även så ditt liv en dag. Det är en app som är utvecklad av Hjärt-lungfondens och Svenska HLR Rådet. Intressant? Kika då in på den här artikeln och läs vidare hur du kanske en dag kan vara med och bidra till att kanske rädda en människas liv.

Appen finns att ladda ned utan kostnad som du finner på länkarna nedan. Den finns både för iPhone och Android.

Den är komplett app och genom den kan man även lära sig det livsviktiga om hur man gör hjärt och lungräddning och om hjärtstartaren i ett förebyggande syfte. Din insats  och kunskap kan vara avgörande för en annan människa en dag!

För en person som drabbats av plötsligt hjärtstopp är sekunderna livsviktiga. Kan man få hjälp av en medmänniska och en hjärtstartare inom 180 sekunder har man 75 % chans att överleva. Ju tidigare ju större chans har den drabbade att klara sig. 

Appen är formad för att kunna ge dig stöd i en akutsituation och den visar var du kan finna den utplacerade hjärtstartaren.

För mig personligen är den här appen en självklarhet i min iPhone. så även i min dotters iPhone. Finns den nedladdad på din mobile? Om inte ladda ned den så kan du vara med och kanske bidra med att rädda en med människa! Tack på förhand=)Rädda Hjärtat – en livsviktig app

Vid hjärtstopp räknas varje sekund. Lär dig hjärt-lungräddning och hitta närmaste hjärtstartare med appen Rädda Hjärtat.

Appen innehåller bland annat följande delar:

  1. Stöd i akutsituation, vid både hjärtstopp och luftvägsstopp
  2. Hitta närmaste hjärtstartare
  3. Lär dig mer om hjärt-lungräddning och luftvägsstopp
  4. Så fungerar en hjärtstartare

Rädda Hjärtat är en del av Hjärtsäkra Sverige, ett initiativ från Hjärt-Lungfonden i samarbete med Bliwa Livförsäkring och AFA-Försäkring.


Här kan du ladda ned appen 

iTunes / iPhone

Google play/ Android

Hjärt- Lungfonden 

Svenska HLR Rådet

Ett HJÄRTLIGT tack till Hjärt-Lungfonden som lät mig få låna en del av texten.

Missa inte om du ändå är inne på din mobile:

Ge en sms-gåva

Sms:a HJÄRTA eller LUNGA till 72 901 så går 50 kronor till forskningen

Jag har en vän sedan mer än 25 år och en hjärtstartare räddade hans liv.  Tommy är kvar i livet och hans vänskap betyder mycket för migHjärta♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2013-08-12 14:13 #1 av: Leffe

En jättebra sak

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.