Övrigt om PAH

Funktionsklasser..

2014-01-23 19:23 #0 av: Foggan

Börjar man i klass 1 och slutar i klass 4, eller hur funkar det ?!
På en vecka kan jag ha gått igenom alla klasser; en bra dag: klass 1, en rätt dålig dag: klass 4.

Är inte diagnosticerad med pah.
I maj ska jag träffa en specialist som ska göra ett ul på mig. På mitt sista hjärt-ul kunde läkaren mäta det dom nu mäter för att kolla trycket i lungorna, och enligt honom var det inget onormalt.
Men tydligen är det något som inte stämmer ändå..

Men.. MAJ !?!?!
Det är ju en evighet tills dess !! =(

*suckar djupt*

Anmäl
2014-01-24 08:20 #1 av: fragopz

Funktionsklass är ett fyrkantigt sätt att beskriva hur påverkad en person är av sjukdomen. Det är som du säger att man ena dagen har gott om ork för att nästa vara helt slut. Kyla påverkar också negativt och den som kan räknas till klass 2 på sommaren kanske befinner dig i klass 3 på vintern.

Om du misstänker pah tycker jag att du ska kontakta ett pah-centra direkt. Kontaktuppgifter finns på pah-Sverige.se. Be dem om råd.

Anmäl
2014-01-24 10:11 #2 av: Foggan

Tack..
Man liksom seglar runt i alla klasser då. Ja, det är ett fyrkantigt sätt att beskriva då det kan variera så.

OM det skulle vara pah, så har det nog uppstått efter alla mina proppar i lungorna..(bara min egna spekulation), då jag för övrigt får kalla mig "frisk".

Har läst en del om pah, men samtidigt känns det inte som att jag "passar in" på beskrivningen.. Mitt hjärta är undersökt på alla de möjliga och omöjliga vis, men det är helt normalt. Inte förstorat någonstans, inget som tyder på slitage, allt är normalt..
Som jag förstått så blir "högerhjärtat" förstorat ?
Har haft det här med puls-ökning sedan -11, men det är sedan dec-12 som det "stör" vardagen också. Var ute på arbetsträning sommar/höst -13, men det blev för tungt. Ramlade ned ett par steg på hälsostegen..

Syresättningen är ok, även under arbets-ekg (gick från 98% till 95%). Inget som läkaren reagerade på.
Har 2,5 trappa upp till lgh här hemma, och även om pulsen går upp till 160-170 så håller jag syret bra.

Känner mig verkligen låg nu.. Dels att det tar tid med sjukvården, men också att inte bestämt få veta vad som felar..att få en diagnos..
Den här människan är inte JAG..såsom jag var förut..
Det suger !!!!!!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.